Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü (24 Mart 2022) İftara ne pişirsem?

"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın son günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Ramazanın son günü için iftar menüsünde mısır unlu cennet çorbası tarifi, sebzeli sarma tarifi, yoğurtlu bulgur salatası tarifi ve güllaç tarifleri var. İşte ramazanın son günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...

Ramazan ayı boyunca iftarda ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar iftar menüleri haberimizde.
GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ

MISIR UNLU CENNET ÇORBASI TARİFİ
Mısır unlu cennet çorbası malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolu mısır unu
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 5 su bardağı tavuk suyu bardak ölçüsü)
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
MISIR UNLU CENNET ÇORBASI YAPILIŞI
- Uygun bir tenceremizi ocağa alalım tereyağı ekleyip, kavurmaya başlayın.
- Mısır ununu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin yanmasın.
- Ardından yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve patatesleri ilave edip iki üç dakika kadar kavurduktan sonra tavuk suyunu yada tavuk bulyonlu beş bardak suyu ekleyin bulyon kullanacaksanız tuz atmanıza gerek yok çok tuzlu olabilir.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ardından blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin.
- Kaynamaya devam eden çorbanızın üzerine bir sos tavasının içerisinde iki yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, toz biber ekleyip, çorbanın üzerine gezdirin kısık ateşte bir iki dakika daha kaynadıktan sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
- Çorbanızın kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.

SEBZELİ SARMA TARİFİ
Sebzeli sarma malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
- Köfte baharatı (Kimyon, karabiber, pulbiber)
- Tuz
Sebze kısmı için;
- 4 adet kabak
- 5 adet patlıcan
- 3 adet kapya biber
Sosu için;
- 1, 5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
SEBZELİ SARMA YAPILIŞI
- Öncelikle kıymamızı hazırlayalım. Kıyma için derin bi kaseye malzemeleri alalım.
- Güzelce yoğurup buz dolabında 20 dakika dinlendirelim. Vaktiniz varsa daha fazlada dinlendirebilirsiniz.
- Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına incecik keselim. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
- Kabak ve biberi de ince uzun doğrayalım.
- Patlıcanların suyunu süzüp bütün sebzelerimizi sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartalım.
- Peçete serdiğimiz tabağa alalım.
- Dinlenen köftemizi dolaptan çıkaralım.
- Sebzelerin içerisine köftemizden koyup saralım.
- Tepsiye düzenli olarak dizip salçalı sosunu karıştırıp üzerine gezdirelim.
- Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım.
- 190 derece fırında pişirelim.
Pişmeye yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

YOĞURTLU BULGUR SALATASI TARİFİ
Yoğurtlu bulgur salatası malzemeler
- 2.5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı başbaşı bulgur (Pilavlık bulgur)
- Kornişon turşu
- Maydanoz
- Dereotu
- Mısır
Sos için
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
YOĞURTLU BULGUR SALATASI YAPILIŞI
- Öncelikle bulgurumuzu bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım.
- Bulgurlar yumuşayana kadar haşlayalım. Ardından bir kapta yoğurt, mayonez, karabiber ve tuzu karıştıralım.
- Derin bir kabın içine haşlanan bulgurumuzu, minik doğradığımız turşu, maydanoz, dereotu ve mısırımızı, yoğurt karışımımızı döküp güzelce karıştıralım.
- Son olarak yağda ısıttığımız toz biberimizi dökelim ve salatamız hazır. Afiyet olsun

GÜLLAÇ TARİFİ
Güllaç malzemeler
- 12 yaprak güllaç
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
Üzeri için:
- Toz Antep fıstığı
- Kiraz şekerlemesi
GÜLLAÇ YAPILIŞI
- Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin.
- Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır.
- Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz.
- Eğer el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrar ılıması için beklemenize gerek olmayacaktır.
- Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.
- Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
- Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
- Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamasına dikkat etmelisiniz.
- Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.
En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.