ANALI KIZLI ÇORBA TARİFİ
Analı kızlı çorba malzemeler
- 400-500 gr biftek kuşbaşı et (dana veya kuzu)
- 1 tas dolusu haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yaklaşık 2 - 2,5 litre sıcak su
- Tuz
Analı kızlı çorbası hamuru için malzemeler:
- 1 su bardağı
- Köftelik bulgur(simit)
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz, kırmızı toz biber, yarım kaşık biber salçası
- Yarım bardak su
Hamurun içini doldurmak için iç malzemesi:
- 400 gram kıyma
- 2 soğan
- Tuz, kırmızı toz biber, yarım kaşık biber salçası
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 kaşık tereyağı
ANALI KIZLI ÇORBAYAPILIŞI
- Bulgur ve irmiği 1 su bardağı kaynar su ile ıslat yumuşaması için 15-20 dakika beklenir.
- Bu arada iç malzemeyi hazırlayın, küçük kıyılmış soğanları tereyağın da kavurup kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Baharatlar, biber salçası ve rondo da ufaltılmış cevizleri de ekleyip karıştırın.
- Soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra 10-15 dk buzlukta bekleyin ki doldurma işlemi kolay olsun.
- Yumuşayan hamura yarım bardak un, tuz, toz kırmızı biber, ve biber salçası ekleyip hamuru özleşene kadar yoğurun.
- Gerekirse yoğururken yarım bardak su ilavesi yapın.
- Kıvamı sakız gibi olacak. Küçük parçalar alarak baş parmağınızla içini oyun.
- Kıymalı harçtan bir yemek kaşığı doldurup ağzını kapatın.
- Bu işlemi yaparken arada elinizi ıslatın.
- Bu şekilde köftelerimizi hazırlayın.
- Hamurun bir parçasına da nohuttan büyük olacak şekilde toplar yapın.
- Tencereye sıvıyağ koyun, eti kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun.
- Salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
- Sıcak su ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10-15 dakika eti haşlayın.
- Nohutu ister bir gece önceden ıslatıp et ile birlikte haşlayın, isterseniz konserve kullanın tercihi size kalmış.
- Haşlanan etin içine nohutları ilave edin ve orta ateşte 3-5 dakika kaynamaya bırakın.
- Küçük toplar ekleyip yaklaşık 3 dakika kaynatın.
- En son olarak içli köfteyi de ilave edin ve yaklaşık 5-8 dakika orta ateşte kaynatın.
- Pişen yemeği ocaktan alıp sıcak servis edin.
BORŞ ÇORBASI TARİFİ
RAMAZAN İMSAKİYESİ 2022