TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ
Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler
- 1 tane kalçalı baget veya 3 tane baget
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 tane defne yaprağı
- 1 çay bardağı kadar tel şehriye
- 2 litre su
Çorbanın terbiyesi için kullanılacak malzemeler;
- 1 su bardağı kadar yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- Yarım limon suyu
Sosu için kullanılacak malzemeler;
- Pul biber
- Kuru nane
- 1 çorba kaşığı tereyağı
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞI
- Öncelikle tavuklar tencere içerisine alınarak, defne ve tuz yaprağı ile beraber 2 litre su ile haşlanmalıdır.
- Tencere içerisinden tavuk alınarak etler ayıklanmalı ve çatal desteğiyle didiklenmelidir.
- Tavuk suyu ocağa alınarak altı tekrardan açılmalıdır.
- Un, yumurta ve yoğurt çırpılmalı ve pürüzsüz kıvam elde edilmelidir.
- Ocakta ısınmış olan tavuk suyundan kepçe ile alıp, terbiye ile karıştırıp ılınması sağlanmalıdır.
- Daha sonra terbiye, tavuk suyuna ilave edip karıştırılmalıdır.
- Son şekilde tel şehriye ilave edilerek, ara ara karıştırıp kısık ateş üzerinde
10 dakika boyunca pişirmek gereklidir. - Pişen çorba içerisine didiklenen tavuk etleri ilave edilmelidir.
- Çorba kaselere bölüştürülerek, üzerine kızgın tereyağı içerisinde yakılan pul biber gezdirilmelidir.
- Arzuya göre kuru nane de ilave edilebilir.