Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü (15 Nisan 2023)

"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın 24. günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. İftarda ister ailenize isterseniz de sofranıza davet ettiğiniz misafirlerinize hazırlayacağınız iftar menüsünde yoğurt çorbası tarifi, fırında patlıcan kebap tarifi, meyhane pilavı tarifi ve kabak tatlısı tarifleri var. İşte ramazanın yirmi dördüncü günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...

Ramazan ayı boyunca iftarda ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar iftar menüleri haberimizde.
GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ

YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 7 su bardağı su
- 4 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- Kuru nane
Yoğurt Çorbası Yapılışı
- Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
- Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.
- Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.
- Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.
- 10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.
- Yoğurt çorbası servise hazır. Afiyet olsun.

FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİ
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
Köfte için:
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Maydanoz
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için
- Sivri biber
- Domates
Fırında Patlıcan Kebabı Yapılışı
- Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
- Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
- Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.
- Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.
- Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
- Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım.
- Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım.
- Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
- 30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise fırın torbasını alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır.

MEYHANE PİLAVI TARİFİ
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Meyhane Pilavı Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
- Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
- Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
- Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
- Ardından, yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
- 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır.

KABAK TATLISI TARİFİ
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kabak (4 dilim çıkıyor)
- 3, 5 su bardağı şeker 700 ml)
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Fındık kırıkları
Kabak Tatlısı Yapılışı
- Kabakları çok ince olmayacak şekilde orta kalınlıkta dilimlerde keselim.
- Daha sonra bir soyacak yardımı ile kabuklarını güzelce soyalım. ( turuncu rengi gelene dek yeşil sert kısım kalmayacak)
- İri parçalar halinde kare şekli vererek kabaklarımızı keselim.
- Geniş ve yayvan bir tencereye ya da tavaya kabaklarımızı tek sıra halinde dizelim.
- Üzerlerine şekerimizi serpip kapağını kapatalım.1 saat bu şekilde bekletelim.
- Sonrasında ocağımızı yükseğe yakın bir ayarda açıp şekerimizin tamamen erimesini bekleyelim.
- Arada karıştırdığımız kabaklarımız kaynamaya başlayınca orta ısılı ateşte kapağı kapalı aralarda nazikçe karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirelim.
- Kabaklarımız iyice yumuşadığında içerisine limon suyunu ve pekmezimizi gezdirelim son kez karıştıralım ve kapağını kapatmadan 5-10 dakika daha ocağında altını yükseltip pişirelim ve ocaktan alalım.
- Derin ve yüksek bir cam kaseye önce kabaklarımızı koyalım sonrada şerbetini üzerine döküp bu şekilde dinlendirelim. Yiyeceğimiz zaman içinden tabaklara çıkararak servis edelim.