FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİ
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Maydanoz
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Kimyon
- Tuz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için
- Sivri biber
- Domates
Fırında Patlıcan Kebabı Yapılışı
- Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
- Bu aşamada yoğurma kabına kıyma, soğan, sarımsak, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatları alarak güzelce yoğuralım.
- Malzemeler birbiri ile özleştikten sonra harcımızdan parçalar koparalım ve şekil verelim.
- Hazırladığımız köftelerimizin üzerini streç ile örterek 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Köftelerimiz dinlenirken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız sarımsağı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
- Sıcak suyu da ekleyelim, 5 dakika kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.
- Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları şişe bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayalım. Dilerseniz şiş kullanmadan tepsiye de dizebilirsiniz.
- Hazırladığımız çöp şişleri fırın kabına alalım.
- Domates ve biberleri koyarak üzerine salçalı sosu gezdirelim ve üzerini fırın torbası ile kapatalım.
- Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
- 30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise fırın torbasını alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin. Patlıcan kebabımız servise hazır.