MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Mercimek çorbası malzemeler
1.5 su bardağı sarı mercimek
1.5 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı un
MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI
- Mercimekleri bir tencereye alıyoruz.
- Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz.
- Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz.
- Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz.
- Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
- Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz.
- Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz.
- Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz.
- Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz.
- Kaynayınca altını kısıyoruz.
- Birleştirme işlemine geçiyoruz.
- Mercimeği tekrar ocağa alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan mercimekle kaynayan salçalı sosu birleştiriyoruz.
- Üzerine tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- 2 - 3 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazır.
RAMAZAN İMSAKİYESİ 2022