Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü (24 Mart 2025)

"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın son günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Ramazanın son günü için iftar menüsünde ezogelin çorbası tarifi, tavuk şiş tarifi, mevsim salatası tarifi ve kedidili pastası tarifleri var. İşte ramazanın yirmi dördüncü günün için Posta.com.tr'den iftar menüsü...

GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ
Ramazan ayı boyunca iftarda ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar iftar menüleri haberimizde.

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
Ezogelin çorbası malzemeler
- 2 çay bardağı mercimek
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI
- Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.
- Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.
- 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
- Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.
1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. - Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.
Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

TAVUK ŞİŞ TARİFİ
Tavuk şiş malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
Tavuk şiş sosu için:
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Tahta şiş
TAVUK ŞİŞ YAPILIŞI
- Geniş bir kasenin içine sos için gerekli malzemeleri koyup güzelce karıştırın.
- Tavuk göğüsü kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp sosun içine koyun.
- Tavuk etlerini sosa iyice bulayın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
- Dinlenen tavuk etlerini şişe hafif aralıklı olacak şekilde dizin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Kalan sosu tavuk etlerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 220 derece fırının hafif alt kısmında pişirin.
- Tavuk etleri fırında pişerken bir kaç defa alt üst çevirerek pişirin. Afiyet olsun!

MEVSİM SALATA TARİFİ
Mevsim salata malzemeler
- Yarım göbek kırmızı lahana
- 2 adet havuç
- 1 göbek marul veya kıvırcık
- Yarım demet roka
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısır
- Tuz
- 1 limonun suyu
- Zeytinyağı
MEVSİM SALATA YAPILIŞI
- Göbek marulu yıkayıp dörde kesin.
- Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
- Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
- Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.
- Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.
- Havucu rendeleyin.
- Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.
- Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.
- Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.
- İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.
- Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.
Dereotu ile süsleyin. - Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahanayı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. Afiyet olsun!

KEDİDİLİ PASTA TARİFİ
Kedidili pastası malzemeler
- 1 paket 24’lü kedidili bisküvi
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
KEDİDİLİ PASTASI TARİFİ YAPILIŞI
- Önce tencereye süt, un, toz şeker, nişasta koyup karıştırın.
- Kaynayınca altını kapatıp, vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip, 2-3 dakika çırpın.
- Büyük dikdörtgen borcama kedidillerini önlü arkalı süte batırıp şekerli kısmı üste gelecek şekilde sıralayın.
- Üzerine kremayı dökün.
- Bir paket çikolata sosunu ölçüsüne göre pişirip ılıyınca üzerine dökün.
En az 5-6 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun!