İSVEÇ KÖFTE TARİFİ
İsveç köfte malzemeler
- 600 gram az yağlı dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
Köfteleri kızartmak için:
- Sıvı yağ ya da zeytinyağı
İsveç köfte sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 bardak sıcak et suyu
- 2 yemek kaşığı krema
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
İSVEÇ KÖFTE YAPILIŞI
Bayat ekmekleri suyla ıslatıp bekleyin ve rendelenen soğanları yoğurma kabına alıp tüm köfte malzemelerini ekleyip yoğurun. Dolapta bir miktar dinlendirin. Dinlenen köftelere istediğiniz şekli verip az yağlı tavada kızartın. Kızaran köfteleri kenara alın. Aynı tavada yağı köpük olana kadar erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra çırpma teli ile azar azar et suyunu ekleyin. Su ile unu karıştırdıktan sonra mısır nişastası ve kremayı ekleyin. Baharatları da ilave ettikten sonra kapatmaya yakın köfteleri sosun içine bırakın 1 - 2 dakika sonra servis edin.