SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ
Sarımsaklı un çorbası malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
SARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.
- Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Topaklanma olursa blanderdan geçirin.
- Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.
- Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.
- Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz.