Ramazan'ın 26. günü için iftar menüsü (26 Mart 2025)
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mantı çorbası tarifi, pirzola tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi ve tiramisu tarifi.

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli pirinç pilavı için malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)
Tuz
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI
Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.
Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.
Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur.
Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

TİRAMİSU TARİFİ
Tiramisu malzemeleri
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
Kreması için:
1 litre süt
1 yumurtanın sarısı
7 çorba kaşığı un
2 paket şekerli vanilya
250 gr labne peyniri veya 250 gr maskarpone
1 su bardağı toz şeker
Keki ıslatmak için:
1, 5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
4 tatlı kaşığı toz şeker
Üzerine serpmek için:
Kakao
TİRAMİSU YAPILIŞI
Keki için toz şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın.
Üzerine kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin.
En son vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.
Yuvarlak kek kalıbına veya orta boy borcama hamuru dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Krema için, yumurtanın sarısı, süt, şeker ve unu bir tencereye alın iyice çırpın, ocağa alarak karıştırarak kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edin, kısık ateşte karıştırarak 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Ocaktan aldığınız muhallebiye labne peyniri ekleyip iyice karıştırın.
Kahveyi, su ve şekeri karıştırın.
Pasta kekini tam ortadan ikiye kesin üzerini kahvenin yarısı ile ıslatın ve ardından kremanın yarısını yayın.
Pasta kekinin diğer yarısını kremanın üzerine kapatın, aynı şekilde kahveli suyla ıslatın kalan kremayı üzerine sürün.
Tiramisu tatlısını en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın. Afiyet olsun!