ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Arpa şehriye pilavı malzemeler
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI
- İlk olarak domatesleri rendeleyin.
- Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.
- Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.
- Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.
- Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.
- Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.
- 2-3 dakika kadar kavurun.
- Baharatları içerisine atın.
- Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın. Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın.
- 3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.
- Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin.
- Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın.