Ramazan ayı boyunca iftarda ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar iftar menüleri haberimizde.GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ Kabak çorbası malzemeler3 adet orta boy kabak1 adet orta boy patates1 adet orta boy soğan1 adet orta boy havuç1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)ZeytinyağıTuz, istenilen baharatlarEt bulyon (et suyu kullanıldıysa gerek yok)KABAK ÇORBASI YAPILIŞITüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin.Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet soğan2 diş sarımsak4 yemek kaşığı pirinç ya da bulgur4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞISoğanlar önce yıkanır ardından sirkeli suda bir kaç dakika bırakılır.Topraklarından arındıktan sonra suyu susulur ve hafif kurulanır.Soğanlar yemeklik doğranır.Zeytinyağı tencereye eklenir ve ısındığında soğanlar eklenerek kavrulur.Tencereye salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.Ispanaklar birkaç parçaya doğranır ve tencereye eklenir, küçülene kadar kavrulur.Bulgur, baharatlar ve su eklenir, kısık ateşte pişirilir. Patates salatası malzemeler5-6 adet orta boy patates1 adet orta-büyük boy kuru soğanBirkaç dal taze soğan (yeşil soğan)1 orta boy demet maydanoz1 çay bardağı zeytinyağı (Dileğinize göre miktarı artırıp azaltabilirsiniz)1 tatlı kaşığından az tuzSumakNaneKarabiber1 adet limonPATATES SALATASI YAPILIŞIKuru soğanı halka halka, yeşil soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.Patatesleri haşladıktan sonra haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın.Patateslerin üzerine doğradığınız soğanları ve maydanozu ilave edin.Patatesin zeytinyağını iyi bir şekilde emebilmesi için ılıkken zeytinyağını dökün, baharatlarını ekleyin. Aksi durumda yağın raiyası patatesin içine geçmez.Son olarak 1 adet limonun suyunu sıkıp karıştırın.Dilerseniz turşu ile servis yapabilirsiniz. Ancak bu haliyle de böreklerin, ana yemeklerin yanına iyi gidecektir. Yalancı tavuk göğsü malzemeler125 g tereyağı (isteğe göre margarin kullanılabilir)1 su bardağı un1,5 su bardağı şeker1 lt süt1 paket vanilyaYALANCI TAVUK GÖĞSÜ YAPILIŞIUn yağla pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine süt, şeker, ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 3-4 dk. mikserle karıştırılır.Islatılmış kaba dökülür. Soğuduktan sonra buz dolabında 2-3 saat dinlendirilir.Üzerine arzuya göre tarçın, hindistan cevizi veya file antep fıstığı dökülüp servis edilir.