ANTEP USULÜ İÇLİ KÖFTE TARİFİ
İçli köfte Antep usulü malzemeler
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe göre)
- 650 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Tuz
- 500 gram köftelik bulgur
- Yarım su bardağı un
ANTEP USULÜ İÇLİ KÖFTE YAPILIŞI
- İlk olarak bir tavaya tereyağı alınarak eritilir.
- Tereyağı eridikten sonra kıyma eklenir.
- Kıyma yaklaşık 15-20 dakika kavrulduktan sonra doğranmış soğanlar eklenir ve pişmesi için bırakılır. Kıymanın tamamen pişmesine yakın tuz ve baharatlar eklenir.
- İyice karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır ve dövmüş cevizler eklenir.
- Soğuduktan sonra iç harcınız kullanıma hazırdır.
- Bulgur ve irmik bir kaba alınarak karıştırılır.
- Bulgur irmik karışımını biraz geçecek seviyeye kadar sıcak su ilave edilir.
- Yumuşayıncaya kadar dinlendirilir. Daha sonra çiğ köfte yoğurulur gibi yoğrulur.
- Ardından kalan malzemeler eklenir ve karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde artık köfteleri yapmaya başlayabilirsiniz.
- Hamurdan cevizden biraz büyük miktarda hamur koparılır.
- Daha sonra parmakla bir tarafından çukurlaşana kadar yoğurmaya devam edilir.
- Çukur oluştuktan sonra 1-2 kaşık iç harcından koyulduktan sonra çukur düzgün bir şekilde kapatılır.
- İçli köfte yapımındaki en önemli püf nokta hamurunun ince olmasıdır.
- Bu işlemlerden sonra yapılan tüm köfteler bir tepsiye dizilir.
- En son aşama olarak içli köfteleri kızartma tenceresine almanızdır.
- İyice kızardıktan sonra içli köfteleri kâğıt havluya koyarak fazla yağı çektirilir.