Ramazan ayı boyunca iftarda ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar iftar menüleri haberimizde.GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ Brokoli çorbası malzemeler500 gram brokoli7 su bardağı su1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1,5 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberBROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞIKüçük parçalara ayırdığınız 500 gram brokoliyi 7 su bardağı su ile birlikte haşlayın.Brokoliler haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkartın ve suyunu bir kenara ayırın.Ardından derin bir tencerede 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını eritin.1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar kavurun.Kavrulan una brokoliyi haşladığınız suyu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpma teliyle sürekli karıştırın.Bu şekilde 2-3 dakika kaynattıktan sonra haşlayıp süzdürdüğünüz brokolileri suyun içerisine ekleyin.Çorbayı, pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin ve son olarak üzerine 1,5 çay kaşığı tuzla yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.Brokoli çorbasını bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Patates oturtma malzemeler4- 6 tane patates500 gram kıyma5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)1 yemek kaşığı salça3 tane domates (küçük doğranmış)5 dal kıyılmış maydanoz2 diş ezilmiş sarımsak1 su bardağı suTuzKarabiberPATATES OTURTMA YAPILIŞIPatates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun.Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin.Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak.Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin.Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın.Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Bademli pilav malzemeler1 avuç kadar çiğ badem2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak suMaydanoz2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağTuzBADEMLİ PİLAV YAPILIŞIBademleri kaynar suyun içinde 10 – 15 dakika bekletip kabuğunu soyuyoruz.Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı ekleyip kabuğunu soyduğumuz bademleri alıp kavuruyoruz.Kavrulunca bademleri çıkartıyoruz.Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ve tereyağı ekleyip kavuruyoruz.Kavrulan pirinçlere tuzu ve sıcak suyu ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Servis ederken kasenin dibine bademleri koyup üzerine pilav ekleyip tabağa kaseyi yapıştırıp ters çevirebilirsiniz.Sunumu için oldukça şık duruyor. Üzerini pul biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Kazandibi malzemeler6 su bardağı süt1 su bardağı un2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı şeker1 paket vanilyaKAZANDİBİ TATLISI YAPILIŞIOrta boy bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri koyarak karıştırın.Ocakta karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin.Karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 5 dakika kaynamaya bırakın.Diğer yandan orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürün ve 3 yemek kaşığı kadar şekeri tepsiye dökün.Her yeri eşit olmasına özen gösterin.Ardından pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek altta şekerin pişmesini sağlayın.Burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.Biraz dibi tutan muhallebinin kokusu çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Ardından dolapta 1-2 saat bekletin.Tamamen soğuyup dinlendikten sonra keserek servis edebilirsiniz.