KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Körili tavuklu pilav malzemeler
- 2 küp tavuk suyu bulyon
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet havuç
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.