2,5 litre tavuk suyu250 gram karışık sebze (kabak, fasulye, havuç)1 tavuk göÄŸsü1 yemek kaşığı tereyağıYarım bardak un1 bardak sütSEBZELÄ° TAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIÅžISebzeleri küp küp doÄŸrayın, 1 kaşık yaÄŸ ve üzerini örtecek kadar tavuk suyu ekleyip bu ÅŸekilde ateÅŸe koyun.Kısık ateÅŸte yumuÅŸayıncaya kadar piÅŸirin.Unla sütü birbirine karıştırın.Bu karışımı yavaÅŸ yavaÅŸ tencereye ekleyin ve artan tavuk suyunu da tencereye ekleyin.Sonra kıyılmış tavuk eti ve tuz ekleyip indirin. 2 yemek kaşığı sıvı yaÄŸ1 adet orta boy kuru soÄŸan3 adet orta boy çarliston biber4 adet orta boy patlıcan300 gram az yaÄŸlı kıyma1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon2 adet domates1 su bardağı suPatlıcanları kızartmak için:1 su bardağı ayçiçek yağıMUSAKKA YAPILIÅžIPatlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı ÅŸekilde soyun. Halka halka kestiÄŸiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin. Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doÄŸradığınız soÄŸanları üzerine ekleyip pembeleÅŸinceye kadar kavurun. Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip piÅŸirmeye devam edin. Küp doÄŸradığınız domatesleri de ekleyip piÅŸirmeye bırakın. Domatesler piÅŸtikten sonra ocaktan alın. Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniÅŸ tabanlı bir tavada kızdırın. Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün. Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yaÄŸda arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Altın rengini alan patlıcanları kızgın yaÄŸdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika piÅŸirmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin. 1 adet kuru soÄŸan1 kahve fincanı kuÅŸ üzümü1 kahve fincanı dolmalık fıstık4 yemek kaşığı sıvı yaÄŸ2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak su1 çay kaşığı tarçın1 çay kaşığı karabiberTuzFISTIKLI KUÅž ÜZÜMLÜ PÄ°LAV YAPILIÅžIPirinçler yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir.Kuru soÄŸan ince ince kıyılır ve sıvı yaÄŸda 2 dakika kavrulur.Dolmalık fıstıklar eklenerek soÄŸanla birlikte 2 dakika daha kavrulur.Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave edilerek 2 dakika daha kavrulur.KuÅŸ üzümleri ilave edilir.Tereyağı ilave edilir.Tuzu ayarlanır.3 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.Önce yüksek ateÅŸte üzeri göz göz olmaya baÅŸlayınca en düÅŸük ateÅŸte kapağı kapalı olarak piÅŸirilir.Kısık ateÅŸe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpilir.Suyunu tamamen çektiÄŸinde ocaktan alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. 1 lt tam yaÄŸlı süt65 gram pirinç (1/2 su bardağı)80 gram toz ÅŸeker (1/2 su bardağı)Bir tutam tuz Üzeri içinTarçınFındık kırığı ya da fındık tozuHamsiköy sütlacı yapılışıBir tencerede sütü kaynatın.Sıcak su ile yıkadığınız pirinci ekleyin.Arada bir karıştırarak, taÅŸmasını önleyecek kadar kısık ateÅŸte piÅŸirin.Pirinçler ÅŸiÅŸip kıvam almaya baÅŸlayınca toz ÅŸekeri ve tuzu ilave edin.10 dakika daha piÅŸirmeye devam edinBı sırada niÅŸasta eklemeyin. Merak etmeyin, bekledikçe koyulaÅŸacak.PiÅŸen sütlacı toprak kaselere alın ve soÄŸuması için bir süre bekletin.Ardından fırına atarak üstü kızarıncaya kadar piÅŸirin. Ancak bu süre 5 dakikayı geçmesin.Sütlacın üzerini tarçın ve fındık kırığı ile süsleyip servis yapın. 1-2 dilim yumurtalı ekmekBal, kaymak, cevizPeynir Taze sıkılmış portakal suyu2-3 bardak su