FIRINDA TAVUK BUT TARİFİ
Fırında tavuk but malzemeler
- 4 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Pul biber, kekik, kimyon, karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- Sıvı yağ
FIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞI
Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Yoğurda ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak sıvı yağı ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz. Tavukları temizliyoruz ve fazla derilerini kesiyoruz. Üzerine içininde iyi pişmesi için çizikler atıyoruz. Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice sürüyoruz. Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.
İpucu
Tavukları geceden veya 2 saat önceden sosa bulayıp bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır.