DÜDÜKLÜDE KAVURMA TARİFİ VE MALZEMELERİ
Düdüklüde kavurma yapmak için gerekli olan malzemeler şu şekilde:
- 1 kilo kuzu ya da dana eti
- 250 gram kuyruk ya da iç yağı
- Piştikten sonra isteğe göre çeşitli baharatlar
DÜDÜKLÜDE KAVURMA YAPILIŞI
- Düdüklüde kavurma yapmak için etler kuşbaşı olacak şekilde doğranır ve hazır hale getirilir.
- Bu tarifte eğer kuyruk yağı ya da iç yağı kullanılacaksa minik doğranmış olan bu yağlar düdüklüye alınır ve bir süre kavrulur.
- Kavrulan yağın üzerine doğranmış etler ilave edilir.
- Etler 3 - 4 dakika karıştırılır.
- Etlerin rengi değiştikten sonra düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
- Pişip pişmediği kontrol edildikten sonra servis tabağına alınan kavurma soğan, domates ve ekmek ile servis edilir.