Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü (06 Mart 2025)
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın on üçüncü günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde mantı çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve çoban salata tarifi var. İşte ramazanın 13. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...

SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
- Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.
- Tüm malzemeleri birlikte kavurun.
- Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.
- Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

ÇOBAN SALATA TARİFİ
Çoban salata malzemeleri
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet salatalık
- Maydanoz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
ÇOBAN SALATA YAPILIŞI
- İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.
- Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.
- İnce ince doğradığınız yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına ekleyin.
- Son olarak maydanozu da ince ince doğrayın ve doğradığınız diğer malzemelerin üzerine ekleyin.
- Salatanın zeytinyağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayarak servis tabağına alın. Afiyet olsun!