KREMALI MANTARLI MAKARNA TARİFİ
Kremalı mantarlı makarna malzemeleri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu mantar
- 50 g tereyağı
- 100 ml krema
- 1 paket fettuccine makarna (Haşlanmış)
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar peyniri
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 5-6 dal maydanoz
KREMALI MANTARLI MAKARNA YAPILIŞI
- Öncelikle sarımsakları kıyın ve mantarları nemli bir bezle silin.
- Ardından kullanılacak mantarları dilimler halinde kesin.
- Bir tencerenin içine makarnaları koyun ve 8 dakika haşlayın. Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp içerisinde ince kıyılmış sarımsakları kavurun.
- Önceden dilimlediğiniz mantarları da tavaya ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun.
- Tereyağını ve kremayı da bu karışıma ilave edin. Tereyağı ile krema iyice eriyip malzemeye karışınca, önceden haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin.
- Birkaç kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edin.
- En son tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu serpin. Son bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Sonrasında servis edin, afiyet olsun!