TERBİYELİ PIRASA ÇORBASI TARİFİ VE MALZEMELERİ
Size bu menümüzde hem farklı hem de çok lezzetli tarifler verdik.
İMSAKİYE İÇİN BURAYA TIKLAYIN.
MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
- 5 ya da 6 su bardağı et suyu ya da normal su
Pırasa çorbasının terbiyesi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt veya bir kase yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Tuz
TERBİYELİ PIRASA ÇORBASI YAPILIŞI
- Pırasa çorbası için pırasalar güzelce yıkandıktan sonra ince ince doğranır.
- Bir tencereye pırasalar, doğranmış havuç, patates, soğan eklenir.
- Sebzelerin üzerine de mercimek eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen sebzeler blender'dan geçirilir.
- Tuz ve baharatlar eklenir.
- Pırasa çorbası için terbiyesi hazırlanır.
- Karıştırma kabında yumurta sarısı, un ve yoğurt ya da süt boza kıvamında koyu bir kıvam alacak şekilde çırpılır. Terbiyenizi çorbaya katarken çorbanın kısık ateşte olmasına dikkat edin. Karışım süt ürünü içerdiğinden kesilmemesi için çorbadan bir kepçe alınarak terbiye ile karıştırılır ve çorbaya öyle ilave edilir.
- Haşlanan sebzeler ile terbiye buluşturulduktan sonra bir taşım daha çorba kaynatılır ve servise hazır hale gelir.
- Çorbanıza dilerseniz karabiber gibi baharatlar ilave edebilirsiniz.