SAHURDA NE YESEK?
- 1 kase sebze çorbası
- 1 dilim tam buğdaylı, tahıllı ekmek (Ekmeği kızartıp soğumasını beklerseniz, glisemik indeksi daha da düşecek, sizi daha da çok tok tutacaktır)
- 1 dilim az yağlı, az tuzlu peynir veya 1 kase yoğurt
- 1 adet haşlanmış yumurta veya sebzeli omlet
- Domates, salatalık, maydanoz
- 2-3 adet ceviz
- 1 porsiyon meyve
- 2 -3 bardak su
SAHURDA BU BESİNLERİ SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN:
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, uzun süre tokluk sağlamak ve ramazanı daha sağlıklı geçirmek için bazı besinleri sofranızdan eksik etmemeniz gerektiğini belirtiyor ve bunları şu şekilde sıralıyor:
Çorba, süt, peynir, ayran, kefir, yoğurt, hoşaf ve komposto, az yağlı sebze, zeytinyağlı yemekler, tuzsuz peynir, haşlanmış yumurta, yağsız omlet, menemen, domates, salatalık, maydanoz gibi mevsime göre taze sebzeler tüketin. Ceviz, kuru kayısı, incir, erik ve hurmayla birlikte mutlaka bol su için.