Ramazan ayı boyunca iftarda ne yemek yapacağınızı düşünüyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birbirinden lezzetli çorbadan tatlıya kadar iftar menüleri haberimizde.GÜNÜN İFTAR MENÜSÜ Kabak çorbası malzemeler3 adet orta boy kabak1 adet orta boy patates1 adet orta boy soğan1 adet orta boy havuç1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)ZeytinyağıTuz, istenilen baharatlarKABAK ÇORBASI YAPILIŞITüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın. Develi cıvıklısı malzemelerHamuru için;1 kilo unMayaTuzSuİçi için;Yarım kilo kuşbaşı et4 adet soğan4 adet yeşil biber2 adet kırmızı biber5 adet domatesMaydanoz1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçasıTuzKarabiberDEVELİ CIVIKLISI YAPILIŞIÖncelikle mayalı yumuşak bir hamur hazırlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.İç harcını hazırlayalım şimdi. Etlerimizi çok küçük şekilde doğruyoruz.Biberimizi, soğanımızı, domatesimizi ufak ufak doğrayıp, etimizin içine ekliyoruz.Daha sonra biraz sıvı yağ, salçalarımızı, baharatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz.Hamurumuzdan yumruğumuz kadar beze alıp, uzunlamasına açıyoruz.Harcı ekleyip, pide şekli verip fırına atıyoruz.Piştikten sonra maydanoz, soğan, söğüş ve limonla servis yapıyoruz. Cacık malzemeler3 su bardağı yoğurt1,5 su bardağı soğuk su4 adet orta boy salatalık2 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1/4 demet dereotuCacık servisi için:2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı)1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)CACIK YAPILIŞIYıkanan salatalıkların uç kısımları kesilir ve alacalı soyulur.Salatalıklar küçük küpler halinde kesilir veya rendenin büyük kısmında rendelenir.Küçük parçalar halinde kesilen sarımsağa tuz eklenir ve iyice dövülür.Dereotu incecik kıyılır. Salatalıklar, sarımsak ve dereotu yoğurda eklenir.Azar azar eklediğiniz suyla karıştırarak istediğiniz kıvamı elde edin.Servis ederken zeytinyağı, sirke, nane ekleyebilirsiniz. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin.Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin.Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin.Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın.Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.