TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet tavuk bulyon (isteğebağlı)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Yapılışı
- İlk olarak bulguru birkaç su durulayıp, suyunu süzün.
- Tereyağı ve sıvı yağı yükseğe yakın ateşte tencereye alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, tel şehriyeyi de ilave edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyerek birkaç dakika daha kavuralım.
- Bulguru da ekleyerek, en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Sıcak su ve damak zevkinize göre tuz ilavesini yapın ve kısık ateşte, tercihen ocağın küçük gözünde tencerenin kapağını kapatarak pilavımızı pişmeye alın. Tavuk suyu varsa normal su yerine kullanabilirsiniz. Bu tarife oldukça yakışacaktır.
- Pilav göz göz olana kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekip, bulgur taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyun ve kapağını kapatarak pilavı 15 dakika kadar demlenmeye alın.
- Arzu ederseniz bulyon yerine, et suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
- Tel tel, nefis şehriyeli bulgur pilavımız servise hazırdır.