Uyarılar ve yan etkiler
Rambutan alerjileri nadirdir ancak bildirilmiştir. Bir vaka çalışmasında, Tayland'ı ziyaret eden 22 yaşındaki bir denizci, ilk kez rambutan yedikten birkaç dakika sonra gözlerde kaşıntı, kurdeşen ve boğaz şişmesi yaşadı. Hastaya deri prick testi ile hem rambutan hem de çevresel alerji teşhisi konuldu.
Rambutan alerjisi, lateks veya diğer meyvelere alerji ile ilişkili olabilir.
Bir gıda alerjisinden şüpheleniyorsanız, daha fazla test yaptırmak için bir alerji uzmanıyla görüşün.
Yan etkiler
İrritabl bağırsak sendromu (IBS) olan bazı kişiler için doğal meyve şekerleri alevlenmeyi tetikleyebilir.
Rambutan yedikten sonra gastrointestinal rahatsızlık fark ederseniz, semptomlarınızın kökünü belirlemeye yardımcı olması için bir diyetisyen veya gastroenterolog ile görüşün.
Rambutan hakkında yaygın bir yanılgı, tohumların zehirli olduğudur. Bununla birlikte, rambutan tohumları, pişirildiğinde insan tüketimi için besleyici ve güvenlidir