Meyve ve sebzelerin sağlığımıza yararlarını artık bilmeyen yoktur. Renklerine göre meyve ve sebzeler sağlığımız açısından çeşitli faydalar sağlıyor. Uzman diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, renklerine göre besinlerin faydaları hakkında bilgiler verdi. Posta ÖzelKırmızı: Domates, Ahududu, Kırmızı Lahana, Turna Yemişi, Kırmızı Kapya Biber vb. Faydası: İdrar yolları, prostat ve DNA sağlığını desteklemek, kalp hastalığı ve kansere karşı korumak. Turuncu: Havuç, Turuncu dolmalık biber, tatlı patates, bal kabağı,zerdeçal,zencefil vb.Faydası: Göz sağlığı, bağışıklık fonksiyonu, büyüme ve gelişme gibi genel sağlığı desteklemek Sarı: Sarı dolmalık biber, limon, ananas vb. Faydası: Retina ve genel göz sağlığını desteklemek. Yeşil: Yeşil yapraklılar, Filizli yeşiller, salatalık, kabak, bezelye, avokado,kuşkonmaz vb.Faydası:Damar, karaciğer, göz,hücre, diş eti sağlığını desteklemek, yara iyileşmesine fayda sağlamak, kemikleri ve dişleri sağlam tutmak. Beyaz/Kahve: Sarımsak, soğan, karnabahar, muz, mantar, zencefilFaydası: Anti kanser ve anti inflamatuar (iltihap karşıtı) özellikte, bağışıklığı desteklemek, kan basıncı ve kolesterolü düşürmek Mavi/Mor: Mor lahana, yaban mersini, patlıcan, pancar, böğürtlenFaydası: Beyin, kemik, kalp ve damar sağlığını desteklemek, hafızayı iyileştirmek, kansere karşı korumak, yaşlanmaya karşı savaşmak