Risotto yapmanın püf noktaları

İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan risotto tarifi, bir tür pilav çeşididir ve et, tavuk veya sebze suyundan pişirilerek yapılır. Peki, en güzel risotto nasıl yapılır? Çeşitli şekillerde hazırlayabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız risotto tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Lapa olarak yapılan ve lezzetine doyum olmayan risotto tarifi, birçok kişinin son zamanlarda evinde denemek istediği bir tarif. İşte, risotto tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
RİSOTTO TARİFİ
Risotto malzemeler
- Paket istiridye mantarı
- 1 adet kıyılmış kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı arborio pirinci
- 1/2 (Yarım) su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1,5 litre et suyu

RİSOTTO YAPILIŞI
- Tereyağını eritip soğanları ekleyin.
- Mantarı kıyın, ekleyin.
- Mantarlar suyunu çekince sarımsağı ezip ekleyin.
- Tuzunu serpin. Kremasını ekleyin.
- Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip 5 dakika pişirin.
- Pirinci ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Pirinçler iyice lapalaşıp nişastasını salınca peyniri ekleyin ve karıştırın.
- Bekletmeden servis tabağına alın ve kıyılmış maydanoz ile servis edin.
RİSOTTO PÜF NOKTALARI
- Risotto pirincin özelliği, iri yapılı ve kısa-orta uzunlukta gövdeli olmasının
- yanında bolca nişasta içermesi oldukça önemli.
- Risotto'yu hazırlarken pirincin su ile doğru oranda karışması da unutmamalısınız.
- Pirincin orta ateşte pişerken suyunu tek seferde eklememelisiniz.