Dünyanın en bilinen baharatlarından biri olan karanfil genellikle yemeklere, çaylara ve tatlılara eklenerek tüketilir. Karanfilin saymakla bitmeyen faydalarından yararlanmak için günde 2 tane tüketmek yeterli. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan karanfil, vücutta oluşan stresi atmak için birebir etki sağlar. Yorgun ve stresli bir günün ardından karanfil tüketmeyi deneyebilirsiniz. Aynı zamanda hücreleri daha sağlıklı hale getirir. Bu da erken yaşlanma veya güç kaybı gibi sorunların önüne geçebilir. Midede oluşan şişkinlik veya gaz gibi sorunları yok etmek için karanfil tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra karanfil suyu da farklı bir seçenektir. Karanfil suyu, mide rahatsızlıklarını azaltarak sindirim sistemine iyi gelir. Hazımsızlık, kabızlık ve birçok sindirim sistemi sorununu kökten çözebilir. Özellikle kabızlık problemini önlemek için karanfil suyu içilebilir. Karanfil yağı, cilt bakımında da tercih edilen bir bileşendir. Antiseptik özelliği nedeniyle sivilce, akne ve cilt enfeksiyonlarına karşı kullanılabilir. Ancak cilde doğrudan uygularken dikkatli olunmalıdır, çünkü saf karanfil yağı cildi tahriş edebilir. Karanfil yağının antioksidan etkisi sayesinde sivilce ve aknelerden kurtulabilmek mümkündür.Siz de kusursuz bir görünümde sağlıklı bir cilde sahip olmak isterseniz 3 damla karanfil yağı ile 2 tatlı kaşığı balı karıştırıp sorunlu bölgelerinize sürüp bekleterek cildinizin iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Karanfil denince akla gelen ilk hususlardan biri de karanfilin diş ağrılarını azaltma etkisi. Karanfilin içeriğindeki maddeler, diş yapısını uyuşturabiliyor. Vücudunuzda oluşan ağrıları dindirmek için karanfil tozu ve kaya tuzunu bir bardak sütün içine ekleyin. Özellikle baş ağrısı için etkili olduğu belirtiliyor. Karanfil içinde bulunan flavanoidlerin eklem bölgeleri için birçok faydası var. Karanfil içindeki bileşenler kemik yoğunluğunu artırarak dokuların oluşmasında etkili bir rol oynar. Aynı zamanda kemiklerin ihtiyacı olan mineralleri de sağlar. Yapılan araştırmalarda da karanfilin zararlı bakterilere karşı olan etkisinin olumlu sonuçlar verdiği açıklandı. Yapılan testlerde özellikle karanfil yağı kullanımının bakterileri ortadan kaldırdığı gözlemlendi. Karanfilin kronik hastalıklara karşı da faydalı etkileri var. Özellikle kan şekerini düzene sokabilen karanfili özellikle şeker hastaları tüketebilir. Kan şekeri problemleri yaşayan kişiler karanfilin insülin görevinden faydalanabilir. Karanfil tükettiğinizde kandaki fazla şeker dengelenir. Eğer kan sulandırıcı ilaçlar kullanmıyorsanız karanfil tüketmekte herhangi bir sakınca görülmüyor. Karanfilde bulunan öjenol, kanın pıhtılaşmasını yavaşlatır. Bu nedenle düzenli bir şekilde karanfil tüketmeden önce doktorunuza danışabilirsiniz.