Doğa size ne sunuyorsa onu yiyin
Kışın tüketilen domates ile yazın tüketilen domatesin bir tutulamayacağını, domatesin içindeki bileşenlerin eksik olduğunu belirten Dr. Ümit Aktaş, ‘’Sadece pandemi döneminde değil, sağlıklı bir yaşam için bağışıklık sistemimizin güçlü olması büyük önem taşıyor. Bu konuda doğru besini tüketmek çok önemli. Fıtratına uygun olmayan şekilde mevsiminden önce ya da sonra serada yetişen sebzeler ve meyveler, bol miktarda tarım ilacı, hormon içeriyor. Domatesi, fasulyeyi yazın, kerevizi, pancarı kışın tüketmelisiniz. Unutmayın ki sebzeleri dört mevsim tüketmenin sağlıklı yolları da var. İşte çözüm; turşu kurun, kışlık domates ya da salça yapın, yazlık sebzelerden bugünden kışlıkları hazırlayın. Turşu tarih boyunca sebzeleri en taze saklama yöntemi olduğu gibi son derece güçlü bir probiyotiktir’’ dedi.