"Sağlıklı beslenme riski azaltır"
65 yaş üzeri ve ailede başka Alzheimer hastalarının bulunmasının en sık görülen risk faktörleri arasında yer aldığını dile getiren Erdoğan, “Hastalığın oluşma riskini artıran diğer faktörler ise; kronik kafa travmaları, uzun süreli depresyon varlığı, kronik alkol kullanımı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği ve şeker hastalığıdır. Ailesinde Alzheimer öyküsü bulunan fakat henüz hastalığa ilişkin bir teşhis almamış bireylerde sigara kullanımından kaçınmak, hareketli yaşam tarzını benimsemek ve sağlıklı beslenmek gibi değiştirilebilir risk faktörlerinin azaltılması şeklinde önlemler alınmalıdır. Birtakım nöropsikolojik testler, beyin görüntüleme, hasta ve hasta yakınından alınan detaylı öykü ve hastanın muayenesinin bir bütünü ile Alzheimer tanısı konulmaktadır” şeklinde konuştu.