Değişen yaşam koşulları nedeniyle yediklerimiz, içtiklerimiz ve gün içerisinde yaptığımız alışkanlıklar sağlığımızı etkiliyor. Uzmanlar paketlenmiş gıdaların, şekerli, yağlı ve aşırı tuzlu yiyeceklerin oldukça zararlı olduğunu belirtiyorlar. Bu yiyeceklerin zararları bilinse de faydalı olduğunu düşünerek yediğimiz yiyecekler de zarara neden olabiliyor. Sıklıkla yediğimiz bu yiyeceklerin faydaları olsa da birçok hastalık riskini artıran özellikleri de bulunuyor.
HASTALIKLARA NEDEN OLABİLECEK SAĞLIKLI YİYECEKLER
NİŞASTALI SEBZELER
Bu sebzeler iyi besin maddelerinde yüksek olmasına rağmen, özellikle tip 2 diyabet hastaları için tüketimi minimumda tutulmalıdır. Patates, bezelye ve mısır, fasulye, nohut, mercimek gibi nişasta oranı yüksek sebzeler kan şekerinde ani yükselmeye neden olabilir. Şeker hastalığı olan insanlar için nişastalı sebzeler yerine nişastalı olmayan sebzeleri yemeye devam etmek en iyisidir.