Ispanaklı makarna dolması tarifi
Ispanaklı makarna dolması malzemeleri
- 1 paket doldurmak için boru makarna
- 250 gram ıspanak
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 200 gram lor peyniri
- 3 çorba kaşığı ufalanmış beyaz ekmek içi
- 1.5 çay bardağı süt
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı domates püresi
- 1-2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
- Tuz, karabiber
Ispanaklı makarna dolması yapılışı
Makarnayı az yağlı ve tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Ispanağı temizleyip ince doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt ve lor peynirini bir kasede karıştırın. Ufalanmış ekmek içi, süt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, ıspanak ve yoğurtlu karışımı mutfak robotunda karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat ilave edip karışımı tatlandırın. Ispanaklı harcı krema torbasına aktarıp makarnaların içini doldurun. Ayrı bir kapta domates püresi, sarımsak, zeytin ezmesi ve kalan zeytinyağını karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın tepsisine yayın ve üzerine makarna dolmalarını dizin. Kavrulmuş dolmalık fıstık ve rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirip fırının ızgara bölümünde peynirler kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.