Patlıcanlı börek tarifi
Patlıcanlı börek malzemeleri
- 20 yaprak baklavalık yufka
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 2 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı erimiş tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Patlıcanlı börek yapılışı
Patlıcanları fırında közlüyoruz ve kabuklarını soyup suyunu süzdürüyoruz. Ardından patlıcanları ile tahin, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi rondada çekiyoruz. Her bir baklavalık yufkanın üzerine tereyağı sürüyoruz ve boylamasına ikiye katlıyoruz. Sonra yeniden tereyağı sürüp yeniden ikiye katlıyoruz. Hazırladığımız iç harçtan kısa kenarına ekleyip muska şeklinde sarıyoruz. Tüm iç harç bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz.