Patatesli tepsi böreği tarifi
Patatesli tepsi böreği malzemeleri
Patatesli tepsi böreği iç malzemesi:
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet haşlanmış patates
- Yarım çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Patatesli tepsi böreği sosu için:
- 1 adet kabartma tozu
- 2 su bardağına yakın süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
- Tereyağı
Patatesli tepsi böreği yapılışı
Soğan teryağında kavrulur. Küçük küçük doğranmış patatesler ilave edilir ve tuz, karabiber eklenir. Biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır. Sos malzemeleri karıştırma kabına alınır ve iyice karıştırılır. Tepsi tereyağı ile iyice yağlanır. Bir kat yufka serilir ve sostan biraz dökülür iyice her yerine bulaştırılır. İç harçtan ekleyin ve üzerine yine yufka koyup soslayın ve harçtan ekleyin. Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi uygulayın. Böreğimizi dilimleyip üzerine kalan sostan dökün. Tereyağı parçaları da koyup önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.