Ramazan'ın en önemli öğünü olan Sahur, pratik ve nefis tarifler ile daha da lezzetli hale geliyor. İşte, birbirinden lezzetli sahur tarifleri... Zeytin, peynir, yumurta, domates ve salatalık genellikle her masalarında olur. Farklı alternatifler bulabileceğiniz şık sunumlarla sofralarınızı süsleyeceğiniz birbirinden lezzetli pratik sahur tarifleri: Mücver malzemeler3 adet yumurta3 adet kabakYarım su bardağı un2-3 dal yeşil soğanYarım demek maydanozBir tutam dereotuTuzKarabiberPul biberMÜCVER YAPILIŞIKabaklar soyulur ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin.Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın.Karıştırma kabına yumurtayı ve unu aktarın.Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.Baharatları, suyu iyice sıkılmış kabakları, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın.Teflon tavaya az miktar sıvı yağ ekleyip avuç içi kadar porsiyonları tavaya koyup mücverleri kızartın.Her iki tarafı da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın.Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Sıcak servis edin. Biberli yumurta malzemeler4 yumurta4 tane uzun biber1. 5 çay kaşığı tuzYağBİBERLİ YUMURTA YAPILIŞITavaya yağ dökülür ve biraz kızdırılır.Bu arada yumurtalar bir kaseye kırılır ve iyice çırpılır.Biberler yıkanır ve ince ince doğranır.Tavada kızan yağın içerisine biberler eklenir.Ortalama 7 - 10 dakika kavrulan biberlerin üzerine çırpılmış yumurta eklenir.Yumurtaların üzerine tuz serpilir. Yumurta iyice pişince ocaktan alınıp servis edilir. Kalem börek malzemeler1 paket üçgen yufka (24 adet)Ya da 3 büyük yufkadan 24 adet çıkacak şekilde bölünKalem börek içine:400 gram beyaz peynir5-6 dal maydanoz (arzu eden)Kalem börek sosu:5 yemek kaşığı sıvı yağ1 yumurtaYarım çay bardağı süt1 tatlı kaşığı karbonatYarım çay bardağı su2 yemek kaşığı yoğurtKalem börek üzerine:2 adet yumurta sarısı4 yemek kaşığı sıvı yağKalem börek üzeri için:SusamÇörek otuKALEM BÖREK YAPILIŞIKalem böreğin içerisine maydanoz koymak istiyorsanız, maydanozları ince ince kıyın ve peyniri ezerek içine karıştırın.Hazırlanan sos teker teker yufkaların içerisine sürülür ve peynirli iç harçtan yufkanın geniş tarafına koyulur.İki kenar hafif içe doğru kıvrılır ve sıkı bir şekilde sarılır.Pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sarılan börekler düzgünce dizilir.Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı böreklerin üzerine sürülür.İsteğe bağlı çörek otu ve susam böreklerin üzerine serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. Yumurta salatası malzemeler4 tane yumurta1/2 limon suyu2 çorba kaşığı zeytinyağı1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiber1/4 çay kaşığı pul biber1 tane yeşil soğan2 - 3 dal maydanoz3 - 4 yaprak taze naneYUMURTA SALATASI YAPILIŞIYumurtaları katılaşana kadar haşlayın.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın.Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın.İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın. Bekletmeden servis yapın.