Tavada kadayıf böreği tarifi
Tavada kadayıf böreği malzemeleri
Tavada kadayıf böreği sosu için
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Tavada kadayıf böreği arası için
Tavada kadayıf böreği yapılışı
İlk işlem olarak böreğin sosu hazırlanır. Yumurta, süt, sıvı yağ, tuz ve yoğurt güzelce karıştırılır. Karışımda yoğurdun küçük küçük parçacıkları kalmamasına dikkat edin. Daha sonra orta boy düz bir tavaya kadayıfların yarısı döşenir. İyice bastırılıp sıkıştırılır. Hazırlanan sosun yarısı üzerinde gezdirilir ve dil peyniriyle üstü döşenir. Kalan kadayıflar da üzerine eklenir ve bir bardak yardımıyla bastırırsanız boşluk kalmaz. Son kalan sosu da kadayıfların üzerinde iyice gezdirilir. Yavaş yavaş pişen böreğin altını sürekli kontrol etmeliyiz. Altını üstünü iyice kızaran böreği sıcak servis edin.