Sakın mutfağınıza sokmayın! Sinsi sinsi bağışıklığınızı çökertiyor

Tükettiğimiz besinler sağlığımız üzerinde oldukça önemli rol oynuyor. Fakat iş hayatı, okul koşturma derken beslenme rutinimizi hazır ve paketli gıdalarla geçiştirmek zorunda kalıyoruz. Peki tükettiğimiz besinler sağlıklı mı? Dünyanın en zararlı besinleri belli oldu. Bu listeyi görünce alışveriş listenizi çöpe atabilirsiniz. Tüm hastalıkların sebebi buymuş diyeceğiniz sağlıksız besinler haberimizde...

Sağlıksız gıdaları hemen her gün az ya da çok tüketmek zorunda kalıyoruz. Evimize aldığımız besinlerin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda yalnızca içeriğine bakarak anlayamayabiliyoruz. , Bu yüzden bağışıklık sistemini çökertip hasta eden o gıdalar neredeyse her gün soframıza geliyor.

MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR
Patlamış mısır nispeten sağlıklı bir atıştırmalıktır, ancak onu patlatmak için uygun olmayan yol, sağlığı bozuyor. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi nedeniyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine neden olabileceğini gösterdiğini söyledi.

KONSERVE YİYECEKLER
Konserve yiyeceklerle ilgili sorun depolama alanından kaynaklanıyor. Hemen hemen tüm alüminyum kutular, bisfenol-A veya kısaca kansere sebep olan BPA ile kaplıdır. Domatesler ve asit oranı yüksek diğer yiyecekleri konserve kutusundan yemek çok tehlikelidir.

CİPS
Cipste sadece yüksek derecede yağ ve sodyum yok. Aynı zamanda vücudun tanımadığı yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendiren maddeler de var. Yüksek sıcaklıkta kızartılır ve istenen çıtır dokunun elde edilmesi sağlanır ancak bu durum sigarada da bulunan tanınmış bir kanserojen olan akrilamide zemin oluşturur.

İŞLENMİŞ, TÜTSÜLENMİŞ KIRMIZI ETLER
Bu liste hamburger, sosisli sandviç, sosis gibi yiyecekleri içerir. Genel olarak her gün yenilen kırmızı etin, kanser riskini yüzde 22'ye kadar arttırdığı çalışmalarda gösterilmiştir.

ÇİFTLİK SOMONU
ABD'de yapılan araştırmaya göre; omega-3 yağlarına ihtiyaç vardır ancak bazı çiftliklerde somonlar pestisit, kimyasal, antibiyotik ve diğer kanserojenlerden etkilenmiş bir diyetle beslenirler. Satılan somon balıklarının yaklaşık yüzde 60'ı ise çiftlik somonu.

BEYAZ UN
Beyaz un, işlenmiştir. Tahıllarda doğal olarak bulunan besin maddelerinin çoğunu tahrip edilir. Değirmenler bir kimyasal olan klor gazı ile unun ağartılmasını sağlar.
HİDROJENİZE YAĞLAR-TRANS YAĞLAR
Hidrojenize yağlar, daha uzun süre daha taze kalmaları için kullanılır. İşlenmiş gıdalarda bulunur ancak vücutta kansere yol açan hücrelerin yapısını etkiler.

GDO'LU GIDALAR
Genetiği değiştirilmiş gıdalar bir laboratuvarda zararlılara karşı daha dayanıklı olacak ve sağlam şekilde nakliyeye dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Yapılan açıklamaya göre; Amerika'da hemen hemen tüm tahıllarda (soya fasulyesi, buğday ve mısır) GDO'ludur.

YÜKSEK FRUKTOZLU MISIR ŞURUBU
Basitçe söylemek gerekirse bu tatlandırıcı, kanser hücrelerinin en sevdiği besin maddesi olarak açıklanıyor. Direkt kansere neden olmayabilir ancak kanser hücrelerinin hızla çoğalmasına ve büyümesine izin verir. Genel olarak rafine şeker ve özellikle paketlenmiş yemeklerde bulunur.

SALAMURA GIDALAR
Salamura gıdalar, nitratlar veya nitritler, tuz ve sirke kombinasyonu ile sertleştirilir. Ayrıca yapay renklendirici de eklenebilir. Sirkenin kendisi bazı sağlıklı niteliklere sahipken, turşu gibi gıdalardaki yüksek tuz seviyesi ve nitratlar / nitritler sağlığınızı bozabilir.

HİNDİ
Zararlı içerik: Arsenik
YAPAY ÇİKOLATAYLA KAPLANMIŞ GIDALAR
Zararlı içerik: Polisorbat 60
MUFFİN
Zararlı içerik: Soya yağı, yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar

MARGARİN
Zararlı içerik: Potasyum sorbat, trans yağ, soya yağı, gıda boyası
SOSİSLİ SANDVİÇ
Zararlı içerik: Yüksek tuz, Orange B (gıda boyası)
TATLANDIRICI
Zararlı içerik: Sukraloz

DONDURULMUŞ BALIK VE DENİZ ÜRÜNLERİ
Zararlı içerik: Tert-bütilhidrokino
KURUTULMUŞ MEYVE
Zararlı içerik: Sülfit
TURŞU
Zararlı içerik: Yüksek tuz ve potasyum benzoat (koruyucu katkı madde)

TOFU
TAVUK NUGGET
Zararlı içerik: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenan
ŞEKERLİ KAHVALTILIK GEVREK
Zararlı içerik: İşlenmiş karbonhidrat ve şeker.