Ev yapımı salçalarda küflenmeye pek rastlanmamakla birlikte, hazır salçalar küflenebiliyor. Peki, salça neden küflenir? Salçada oluşan küf nasıl engellenir? Salçada küf oluşumunu engelleme yöntemleri haberimizde.
Salça küflenmesi nasıl engellenir?
Salçaların teneke kutular yerine cam kavanozlarda olanlarını tercih edin. Eğer cam kavanozlarda bulamıyorsanız, aldığınız teneke kutulardaki salçayı cam kavanozlara aktarın.
Mümkün olduğunca küçük kutularda almaya çalışın. Böylece kısa sürede tüketir ve küflenmesine zaman bırakmamış olursunuz.
Salçayı kullanacağınız zaman aldığınız kısmı dolduracak kadar kavanoza sıvı yağ ilave edin. Sıvı yağ buzdolabında donarak salçanızın küflenmesini engelleyecektir.
1 kilo salçaya, 1 su bardağı bitkisel yağ ilave edin ve bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Sonra 1 yemek kaşığı turşuluk tuz ilave edin. Soğuduktan sonra temiz bir kavanoza koyun ve buzdolabında muhafaza edin.