Salçanızın uzun ömürlü olmasını istiyorsanız salçayı cam kavanozda saklamayı deneyin. Cam kavanoz, plastik veya metal kaplara göre daha hijyenik ve hava geçirmezdir. Salçayı cam kavanoza aktarırken, kavanozun temiz ve kuru olduğundan emin olun. Salçanın üzerine sıvı yağ dökün. Sıvı yağ, salçanın hava ile temasını keserek küflenmeyi önler. Salçanın üzerine bir parmak kalınlığında sıvı yağ döktükten sonra, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Salçayı buzdolabında veya serin bir yerde saklayın. Sıcaklık ve nem, küf oluşumunu hızlandırır. Salçayı küçük porsiyonlara bölün. Salça her kullanıldığında hava ile temas eder ve küflenme riski artar. Bu yüzden salçayı ihtiyacınız kadar küçük porsiyonlara bölerek, tek seferde tüketebilirsiniz. Böylece salçanın geri kalanını daha uzun süre saklayabilirsiniz. KÜFLENEN SALÇA YENİR Mİ?Eğer salçada küf oluştuysa, ne yazık ki yapabileceğiniz bir şey yoktur. Küf, sadece yüzeyde değil, derinliklerde de yayılır ve salçanın tamamını etkiler. Bu yüzden küflenen salçayı atmak, en sağlıklı seçenektir. Domatesler, düşük kalorili ve besin açısından zengin bir sebzedir. İçerdikleri likopen, C vitamini, A vitamini, potasyum ve diğer besin maddeleri ile sağlık açısından birçok fayda sunar. Bununla birlikte, domateslerin asidik özellikleri nedeniyle bazı kişilerde mide rahatsızlığına veya reflüye neden olabilir. Bu durumda, bireysel toleransınıza göre domates tüketiminizi ayarlamanız önemlidir. Ayrıca, domates ürünleri de (domates sosu, domates suyu, konserveler vb.) günlük domates alımınızı artırmanın başka bir yoludur. Ancak, özellikle domates sosu gibi işlenmiş ürünlerdeki tuz, şeker ve diğer katkı maddelerine dikkat etmek önemlidir.