Enfes görüntüsü ve şahane lezzetiyle şambali tarifi kendine hayran bırakıyor. Peki, şambali nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yediği şambali tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası... Şambali malzemeler1,5 su bardağı yoğurt3 su bardağı irmik1 çay bardağı şeker1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaŞerbeti için:3,5 su bardağı su4,5 su bardağı şekerLimon suyu Yoğurt ve şekeri geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin.Hamurunuzun kıvamı biraz katı olacak. Daha sonra hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerini düzeltin.Tatlınızın fırında her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.Diğer taraftan da tatlınızın şerbeti için su ve şekeri tencerede kaynatın. Şerbetiniz kaynayınca limon suyunu da ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve ılınması için bekletin.Tatlınızı da fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın.Son olarak ılık tatlınızın üzerine ılık şerbeti gezdirin.Dilerseniz üzerine fıstık ya da tarçın ekleyerek servis edebilirsiniz.