Yeşil domates dolması tarifi için buraya! Bugün size yine Osmanlı saray mutfağına ait özel bir tarifle geliyoruz. MasterChef Mehmet Yalçınkaya'nın "Osmanlı döneminde kırmızı renkteki domatese ‘şeytan meyvesi’ dediklerini ve zehirli olduğuna inandıkları için yemediklerini biliyor muydunuz?" notu ile paylaştığı bu tarifte sadece yeşil domates kullanacağız ancak tabii ki siz bu tarifi kırmızı domatesle de yapabilirsiniz.
Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Posta.com.tr okuyucularına özel verdiği yeşil domates tarifi, malzemeleri, püf noktaları için hazırsanız, kolları sıvayalım!
YEŞİL DOMATES DOLMASI MALZEMELERİ
- 24 adet yeşil domates
- 3 yemek kaşığı sadeyağ
- 3 adet soğan
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı pirinç
- 400 gr. yağsız kıyma
- 1 demet dereotu
- 24 adet dolmalık domates içi
- 1 kahve kaşığı tuz
- 1 kahve kaşığı karabiber
Yağlı su için:
- 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı su
- Tuz