Marul, salatalık, ıspanak, pancar, havuç , elma, kivi gibi sebze ve meyvelerin katı meyve sıkacaklarından geçirilerek elde edilmesiyle hazırlanan içecekler vitamin ve mineral yönünden tam anlamıyla bir şifa deposu Marul, salatalık, ıspanak, pancar, havuç , elma, kivi gibi sebze ve meyvelerin katı meyve sıkacaklarından geçirilerek elde edilmesiyle hazırlanan içecekler vitamin ve mineral yönünden tam anlamıyla bir şifa deposu. Bu içecekleri hazırlarken sebze miktarını, meyve miktarından fazla tutmak meyvelerden aldığımız fazla şeker miktarını da azaltmamıza yardımcı oluyor. Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevgi Neylan Bakım, sebze sularının mucizevi gücüne dikkat çekiyor... HASTALIKLARIN KALKANI Sebze ve meyveler bağışıklık sistemi için önemli olan antioksidanlardan zengin besinler olduğu için bizi gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı korur. Sebze suları, asitli ve gazlı içeceklerin aksine günlük sıvı ihtiyacımıza destek olur. B12 vitamini hariç diğer B grubu vitaminleri içerir. B grubu vitaminlerinin en önemli işlevi, metabolizmanın ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlamasıdır. KEMİK SAĞLIĞI İçİN YEŞİLDEN VAZGEçMEYİN Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan kalsiyum, kemik sağlığı için ve aynı zamanda büyüme ve gelişme için önemli bir mineraldir. Kalsiyumun yanı sıra magnezyum, potasyum, selenyum gibi sağlığımızın korunmasında önemli mineralleri de içeriyor. EN GüZEL DETOKS Sebzelerin toksin atıcı özelliklerinden dolayı vücudumuzun temizlenmesinde de önemli görevleri vardır. Sebzelerin suyunu içmek yerine sebzeleri blendırdan geçirerek posalı haliyle tüketmek de bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. POSANIN MUCİZEVİ GüCü Posa tüketimi, kolesterolün emilimin azaltılması, kan şekerinin kontrolü ve kolon kanserinin önlenmesinde önemli yer tutar. İster sebze suyu şeklinde ister blendırdan geçirilerek posalı olarak tüketilsin, sebze ve meyvelerden yapılan bu içecekler günlük beslenmemizin içinde önemli içecekler arasında yer almaya başlamıştır. Ancak kronik hastalığı olan düzenli ilaç kullanan kişiler ve hamilelerin gün içerisinde doğru zamanda ve doğru miktarda sebze suyu tüketmesi gerekiyor. Bu sebeple bu kişilerin hekim veya diyetisyen onayı ile sebze suyu tüketmesinde yarar vardır. Yeşil sebze suyu yapın * 4 tane çengelköy salatalığı * ½ baş marul veya kıvırcık * 1 avuç nane yaprağı * 1 avuç maydanoz * 1 yeşil elma * 1 ince dilim taze zencefil Bütün malzemeler yıkanır, katı meyve sıkacağından geçirilir ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilmelidir. Hazırladığınız içeceği, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek tüketmek yağda eriyen vitaminlerden de yararlanmanızı sağlar. . Kırmızı sebze suyu için * 1 orta boy pancar * 1 adet havuç * 1 elma * Yarım baş mor lahana * 1 ince dilim taze zencefil Bütün malzemeler yıkanır, katı meyve sıkacağından geçirilir ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilmelidir. Hazırladığınız içeceği, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek tüketmek yağda eriyen vitaminlerden de yararlanmanızı sağlar. Sebze püresi ile dinamik olun * 4-5 yaprak marul * 4-5 dal maydanoz * 1 salatalık * 1 kivi * Yarım limonun suyu * 400 ml su Bütün malzemeler yıkanır, blendırdan geçirilip hazırlanır ve mümkün olan en kısa sürede taze olarak tüketilir.