BROKOLİ NASIL TÜKETİLMELİ?
Brokolinin tüketim şekli de büyük önem taşıyor. Son derece faydalı ve besleyici olan bu besin kaynağının tüketim şekli de alınabilecek verimin artışını sağlıyor. Brokoliden maksimum verim almak adına pişmiş ve çiğ olarak tüketimde ekstra ürün kullanmamaya özen göstermek gerekiyor. Fırında kızartma, buharda pişirme, haşlama, soslama gibi farklı pek çok yöntemle sunulabilen bu besin kaynağından en çok verim, çiğ olarak salatalara katıldığında alınabiliyor.
"Unprocessed diet" olarak da bilinen işlenmemiş gıda tüketimini destekleyen beslenme şekilleri, özellikle brokolinin çiğ olarak tüketildiğinde ne denli faydalı olduğuna tekrar tekrar dikkat çekiyor. Yörükoğlu ise brokolinin en sağlıklı tüketim yönteminin buharda hafif yumuşayana kadar ön pişirmeye maruz bırakılması olduğunu dile getiriyor.