Süt; sağlığımız için en faydalı içeceklerden biridir. Süt; kan basıncını dengeleyerek kalp sağlığını koruma altına alır. Bu nedenle kalp krizi ve felç riskini en aza indirir. Ayrıca süt, diş ve kemik sağlığını koruyan kalsiyum açısından zengindir.Hafızayı güçlendiren ve odaklanma sorununu çözen süt ayrıca uykusuzluk çekenler için kolay uyumayı sağlıyor. Sütü genellikle kaynatarak tüketiriz. Ancak sütü kaynatırken gözden kaçırdığımız bir nokta ne yazık ki sağlığımız için önemli bir risk oluşturuyor. Süt, içerdiği vitamin ve mineraller açısından besin değeri yüksek olan içeceklerden biridir. Sütün sağlığımız olan faydaları tartışılmaz derecede önemlidir. Ancak sütü kaynatmak, sandığınızdan daha tehlikeli sonuçları beraberinde getirir. Uzm. Dr. Ahmet Özkul, sütü kaynatarak besin değerinin düştüğünü belirtti. Sütün önemli besin değerlerini kaybetmemesi açısından kaynatılarak değil ısıtılarak tüketilmesi gerekir.i Bu nedenle sütü mutlaka ya soğuk bir şekilde ya da ılık olarak tüketmeniz gerekir. Sütü 10-15 dakika kadar kaynatmak tüm vitaminlerini ve minerallerini öldürür. Bu nedenle hazır aldığınız pastörize sütleri 2-3 dakika kaynatmak yeterli olacaktır. Çiğ sütleri ise 10 dakika kaynattıktan sonra tüketmenizde bir sakınca yoktur. KALSİYUM KAYNAĞI: Süt, kalsiyumun önemli bir doğal kaynağıdır. Kalsiyum, kemik ve diş sağlığı için kritik öneme sahiptir. Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak, kemik yoğunluğunu artırabilir ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltabilir. Süt, vücut için gerekli olan yüksek kaliteli protein içerir. Protein, kas gelişimi, onarımı ve genel vücut fonksiyonları için önemlidir. Özellikle çocuklar, gençler ve aktif bireyler için protein alımı oldukça önemlidir. Süt, A, D, B12, riboflavin ve folat gibi vitaminlerin yanı sıra potasyum, fosfor ve magnezyum gibi mineralleri de içerir. Bu besin öğeleri, vücuttaki birçok işlev için gereklidir.