KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR TARİFİ
Karamelli patlamış mısır malzemeler
- 1/2 bardak mısır
- 4 kaşık sıvıyağ
Karameli patlamış mısır karameli için:
- 3/4 bardak şeker
- 1/4 bardak su
- 2 damla limon
- 75 ml. şekersiz çiğ krema
KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR YAPILIŞI
- Yağı tencerenizde kızdırdıktan sonra mısırları atın ve kapağı kapatın.
- Arada bir tencereyi sallayın.
- Karamel için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp karıştırın.
- Kısık ateşte şekerler eriyip rengi koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Karamelize olan karışıma kremayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın. 2 dakika daha pişirin.
- Mısırların üzerinde gezdirip harmanlayın.