Bu sene Sevgililer Günü’nde sevdiklerinizin kalbini tam 12’den vurabileceğiniz hem lezzetli, hem de şaşırtıcı bir yemek yapmak istiyorsanız aradığınız tarif burada: Kırmızı Pancarlı Çıtır Tavuk.
Nihan Masal Başpınar Akın'ın bu özel gün için bizlere verdiği tarifte kalbinize ve sağlığınıza dost tavuk eti ile kış aylarının süper besini olarak adlandırılan kırmızı pancarı kullanacağız ve yemeğiniz sofranıza ayrı bir şıklık katacak.
Tavuk eti; yüksek protein değeri, besleyiciliği ve ekonomik olması ile hayvansal protein kaynakları içerisinde Türkiye’de en çok tüketilen gıdadır. Yıl boyunca herkesin kalbini kazanan tavuk eti, besin öğeleri açısından değerlendirildiğinde dana ve koyun etinden daha düşük enerji, daha düşük yağ, daha düşük doymuş yağ ve daha az kolesterol içerir. Ayrıca tavuk etini dengeli ve yeterli tüketmek her yaşta bedensel ve zihinsel gelişim için de oldukça önemli.
Sevdiklerinize vereceğiniz en anlamlı hediyelerden biri de elinizin mahareti ve kalbinizdeki sevgiyi katarak hazırlayacağınız lezzet ve sağlık dolu yemekler olacaktır. Sevdiklerinizle birlikte daha uzun ve sağlıklı yıllar dileriz.