Özellikle kış aylarında bolca sıcak içecekler tüketmeyi seviyoruz. Bir arkadaşımıza veya misafire hem kolaylık açısından hem de kazaları en aza indirmek için sıcak içecek servis ederken dikkat edilmesi gerekenlere bir göz atın. Eğer kahve hazırlıyorsanız bilmenizi isteriz ki neredeyse bütün kahve makinalarının üzerinde bardak koymak için yer bulunuyor. Bardaklarını bu alanda ısıtıp kahveyi daha sonra doldurun. Böylece kahve daha uzun süre sıcak kalacak. Çay doldururken önce boş bardağı, tabağa koyun ve sonra çayı doldurun. Aksi takdirde doldurulmuş çay bardağını, tabağa koymak için müşterinin ağzının değeceği kısmı ellemek zorunda kalıyoruz. French press servislerinde her zaman tam yarısına basılmış şekilde servis edin. Kaşığı hiç bir zaman bardak içinde servis etmemelisiniz. Ürünün bilinen reçetesinde belirtilmemişse, şurup ve baharatlarla içecek üzerine süsleme yapmayın. Americano, fitre kahve gibi süt eklenen kahvelerde süt oranı kişiden kişiye değişeceği için yanında servis edin. İçerisine siz eklemeyin. Çayı köpüksüz doldurmaya özen gösterin. Bitki çayı içerken yanında yedek çay tabağı servis edilmeli. Posayı çıkartma ihtiyacı için.