İĞDE KÜRÜ TARİFİ!
İğde kürü, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirimi düzenlemek ve vücutta biriken toksinleri atmak için kullanılabilecek doğal bir tedavi yöntemidir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir iğde kürü tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı taze iğde meyvesi (veya kurutulmuş iğde)
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
- Yarım limon suyu (isteğe bağlı)
Hazırlık:
- Taze iğde kullanıyorsanız, iğdeleri iyice yıkayıp temizleyin. Kurutulmuş iğde kullanacaksanız, 1 yemek kaşığı iğdeyi bir kaba koyun.
- 1 su bardağı suyu bir cezvede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra iğdeyi ekleyin ve 10 dakika boyunca kısık ateşte demleyin.
- Demlendikten sonra karışımı ocaktan alın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin.
- Karışımı süzün ve içerisine isteğe bağlı olarak bal ve yarım limon suyu ekleyin. Bu, tadı tatlandıracak ve etkisini artıracaktır.
- Hazırladığınız iğde kürünü gün içinde 1-2 defa, özellikle yemeklerden önce tüketebilirsiniz.