Mevsim geçişlerinde düşen bağışıklık sistemi, çeşitli enfeksiyon hastalıklarını da beraberinde getiriyor. Mikrop savar bir besin olan kekik, yemeklere katıldığında kokusu ve tadıyla lezzetli bir alternatif olarak dikkat çekerken, insan sağlığına sağladığı faydalarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Sindirim sistemini koruyan kekik, bağırsak sağlığına karşı faydalı etkiler barındırmasının yanı sıra midede oluşan şişkinlik ve hazımsızlığı gidermede de etkilidir. Kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken baharatların başında gelen kekik, yüksek A ve C vitamini içeriğiyle hastalıklara kalkan oluyor. Kekik, bağışıklık sistemini güçlendirerek olası hastalıkları önlemeye yol açar ve mikropları öldürmede aktif rol oynar. Kekik çayı, vücutta oluşan kronik yorgunluk sendromu, vertigo, kulak çınlaması gibi yaygın hastalıklarla savaşmada güçlü bir ilaç niteliği taşır. Mikrop savar özelliği sayesinde özellikle pandemi döneminde de sıklıkla tüketilen kekik, kışı turp gibi geçirmek isteyenlerin favori seçeneği. Geçmeyen şiddetli öksürük için birebir etki sağlayan kekik solunum yollarını rahatlatır. Göğüs tıkanıklığı ve öksürüğü yatıştırır. Regl ağrısına da iyi gelen kekik, düzensiz adet problemi yaşayan kişilerin yardımına koşan doğal bir alternatiftir. Soğuk algınlığı ve grip hastalıklarını iyileştiren kekiğin iltihap söktürücü etkisini hissetmek için kekiği çay formunda tüketebilirsiniz. İki su bardağı kaynamış sıcak suya 2 tatlı kaşığı kekik ekleyip 15 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz. Kekik çayı, sağlık açısından etkili bir doğal ilaç olsa da günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde tüketilmesi öneriliyor. Kekiği farklı alternatifte kullanmak isteyenler yağını tercih edebilir. Bir bardak suya 2 damla ekleyip içebilirsiniz. Kekik çayı, erken doğum riski taşıdığı için hamilelik dönemindeki kadınlara önerilmiyor. Aynı şekilde emzirme döneminde de kekik çayı tüketmek farklı riskler taşıyor. Hamilelik döneminde tüketeceğiniz bitki çaylarını doktora danışmadan tüketmemelisiniz.