BİRÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR
Mustafa Karakılıç, Gilaburu meyvesinin bir çok hastalığa iyi geldiğini belirterek, “Bu çevrede İç Anadolu Bölgesinde aşağı yukarı bütün bağ ve bahçelerde yetişir. Hasadı makas yardımıyla yapılıyor. Topladıktan sonra suda 20 gün bekletiyoruz. Sıkarak veya meyvesini yiyerek tüketebiliyoruz. Aynı zamanda marmelatını ve reçelini yapabiliyoruz. Birçok hastalığa faydası var” ifadelerini kullandı.
BÖBREK TAŞLARINI DÜŞÜRÜYOR
Sızır kasabasından Fevzi Göksu, Gilaburu meyvesinin böbrek taşlarına iyi geldiğini söyleyerek, “Gilaburu hasadına başladık. Gilaburu sızır ve çevresinde yetişen çok değerli bir meyvemizdir. Kışın bunu biriktirir turşu yaparız. Sonra bu turşuları sıkarak suyunu içeriz. Böbrek taşlarına çok iyi geldiği söyleniyor. Su ne kadar çok olursa bu meyvede o kadar verimli oluyor” dedi.