Kahvaltılardan tatlılara, bitki çaylarından lezzetli Fransız yemeklerine kadar kendine sayısız tarifte yer bulan bal sağlık için de çok değerli bir şifa kaynağı. Özellikle küçük yaştan itibaren çocuklar için de faydaları saymakla bitmeyen balın, hastalıkların önlenmesi, vücut bağışıklığının güçlenmesi ve vitamin gibi pek çok değerli mineral ve enzimin takviye edilebilmesi adına balın düzenli ve önerilen miktarlarda tüketilmesi öneriliyor.
Diyetinize daha fazla bal eklemek anında daha iyi hissetmenizi sağladığı gibi aynı zamanda pek çok sağlık yararını da beraberinde getiriyor! Üstelik öğünlere sadece 1 çay kaşığı bal eklemek bile vücut sağlığına ciddi anlamda etki ediyor.
Balın özellikle anzer balı, çam, çiçek ve kestane balı gibi doğal bir şekilde üretilmiş ve içerisinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayanların tüketilmesi öneriliyor. Özel tatlandırıcılar, çeşitli kimyasalların eklendiği ballar, şifa kaynağı olmaktan çok uzak olduğu gibi pek çok farklı sağlık problemine de yol açabiliyor.